Hvorfor er det at strømper af bambus er en god ide?

De er flere gode grunde til at bambus fibren er ideelle til at fremstille tøj, der sidder tæt på kroppen, og det er præcist det som strømper gør. Dertil kommer at de ofte indelukket i sko i et miljø hvor fugen ikke kan slippe væk så let …

Sko giver grobund for bakterier

Varme fødder i et par sko, sneakers eller endnu værre lukkede laksko med hård sål, lukker ikke meget luft ind og ud – resultatet er et fugtigt og varmt miljø og det er næppe et bedre sted for bakterierne kan trives.

Det er også grunden til at sko lufter sure og ikke mindst ens tæer efter en lang dag i gummisko eller andre lukkede sko.

  1. Blødhed og komfort: Bambusfibre er naturligt bløde og glatte, hvilket gør strømper af bambus behagelige at have på. De er velegnede til følsom hud og kan reducere risikoen for irritation og kløe.

  2. Åndbarhed: Bambusfibre har naturlige åndbare egenskaber, der tillader luft at cirkulere og hjælper med at regulere kropsvarmen. Dette kan bidrage til at holde fødderne tørre og kølige, hvilket mindsker risikoen for sved og ubehagelig lugt.

  3. Fugtabsorberende: Bambusfibre kan absorbere og transportere fugt væk fra huden. Dette kan hjælpe med at holde fødderne tørre og forhindre dannelse af fugtrelaterede problemer som f.eks. svamp eller blærer.

  4. Antibakterielle egenskaber: Bambus har naturlige antibakterielle egenskaber, der kan hjælpe med at reducere bakterievækst og forebygge dårlig lugt. Dette gør bambusstrømper velegnede til folk, der har tendens til at svede meget eller har problemer med fodsved.

  5. Miljøvenlighed: Bambus er en hurtigtvoksende plante, der kræver færre ressourcer og pesticider sammenlignet med andre materialer som f.eks. bomuld. Ved at vælge strømper af bambus kan man bidrage til at reducere miljøbelastningen.

Det er dette der gøre at bakterierne ikke trives i tekstiler der er lavet af bambusfibre, og det gør bambusfibre til den rigtig løsning når det kommer til strømper. Det er også en af grundene til at det er blevet så populær – Se mere her

 

Behageligt tekstil

Det er alt sammen godt nok – men hvordan er det at have det tæt på kroppen?

Der er intet som fornemmelsen af fået par bambus strømper på for, første gang. Det skal prøves, og når du først har prøvet det en gang, vil du næppe gå med andet. Det er den klare fornemmelse som jeg har selv – Udtaler Jacob Blæsbjerg.

By the way – Forskellen på strømper og sokker kan du finde mere om her … 

bambus en god ide til strømperBambusfibren giver en lækker blød tekstil, jo højre indhold jo bedre.
Der er dig en grænse, da skal blandes op med andre fibre som ofte elastan, Elastan er det stoffiber med højest elasticitet. Elastan bruges ofte til fremstilling af forskellige stykker tekstil eksempelvis badetøj, sokker, trusser og andre tekstiler der har behov for elasticitet.

Vil du vide mere om bambus
Så besøg vores FAQ her. 

Du kan finde vores udvalg af bambus strømper her