Bambus strømper

Bambus strømper, hele vores udvalg

Der er mange fordele ved bambus strømper

Hvis du ikke før har prøvet at gå med strømper lavet af bambusfibre, er er du blevet snydt for en behagelig oplevelse. Der er mange fordele ved at gå med strømper der er lavet af bambus. Her er en kort opsummering:

  • De er lækre bløde
  • De føles som silke på huden
  • De holder farven længere
  • De har antibakterielle egenskaber
  • De sikre en behagelig temperatur om fødder, sommer og vinter

Herunder finder du vores udvalg af bambus strømper til kvinder og mænd.

FAQ om bambus strømper

FAQ om bambus strømper

Hvad er bambusstrømper lavet af?

Bambusstrømper er lavet af bambusfibre, som er et bæredygtigt og naturligt materiale.
Bambus er et hurtigt voksende materiale, der optager meget CO2, hvilket gør det til en miljøvenlig og bæredygtig ressource.

Hvad er fordelene ved bambus strømper sammenlignet med bomuldsstrømper?

Hvad er fordelene ved bambus strømper vs bomuldsstrømper?
Bambus strømper absorberer fugt og fodsved bedre end bomuld, og de begynder ikke at lugte og vil ikke føles klamme at have på, når du sveder dine fødder. Bambusstrømper er også meget bløde og glatte, hvilket gør dem behagelige at have på.

Er bambus strømper miljøvenlige?

Er bambus strømper mere miljøvenlige?
Ja, bambusstrømper er miljøvenlige og bæredygtige, da bambus er et hurtigt voksende materiale, der optager meget CO2. Det er dog vigtigt at vælge bambus strømper, der er certificerede økologiske bambusfibre, da mange bambus strømper kommer fra Kina, fyldt med kemi og uden nogen form for sporbarhed.

Er bambus strømper lugtafvisende?

Hvorfor er bambus strømper lugtaafvisende?
Ja, bambusstrømper er lugtafvisende, da de har naturlige antibakterielle egenskaber og er i stand til at absorbere op til tre til fire gange mere fugt end bomuldsstrømper, før de føles våde. Dette gør dem ideelle til at holde fødderne tørre og fri for lugt.

bambus strømper

Hvorfor vælge bambus frem for bomuld

Først og fremmest, bambusfiberen vinder frem flere steder og bliver brugt i mangt og meget. Alt fra gulve i bambus til håndklæder har bambus fundet sin vej, og det er ikke uden grund.

Bambus er i familie med græs
Det vokser ekstremt hurtigt, og er kendt for at kvæle ukrudt, det giver en fordel for dig der giver vil være tænke miljø. Det giver næsten sig selv at det begrænser brugen af pesticider i produktionen. Dertil kommer en række af fordele der også spille ind i et miljø rigtig valg:

  • Kræver meget lidt vand for at vokse, og gror often uden brug en kunstvanding
  • Bambus optager 5 gange mere kulstof og producerer 35 procent mere ilt end træer

Nej, du tager ikke pandaernes mad på fødderne – Bambus dyrkres på farme, og det med mindre brug af tunge maskiner end fx kornproduktion. Bambusvækst udvides via underjordiske skud, forstyrres jorden ikke af tunge maskiner

Men hvad er lige så vigtig med bambus i strømperne er …

Det at tage en et strømper på, for første gang der er lavet af bambusfibre (mindst 70%) vil give dig en fornemmelse af luksus. Det er svært at beskrive det anderledes, og har du ikke prøvet det endnu venter der en overraskelse.

“Første gang jeg tog strømperne på var som om mine fødder var kommet hjem”

Hvorfor er bambus så behagelig mod huden?

Der er mange grunde til at det føles rigtig på fødderne, og nogle af fordelene opleves gennem en lang dag i lukkede sko, eller en sommer dag i et par sneakers.

Det første møde
Det første man oplever er at de meget bløde og behagligt at have på fødderne, hvilke i sig selv er en skøn oplevelse. Det føles næste som silke mod fødderne.

 

Herfra kommer fordelene resten af dagen

Du vil opleve at dine fødder har en god og behagelig temperatur i dine sko. Selv om det er lukkede sko du har på fødderne på en dag på kontoret, eller om det er sneaks du er hoppe i, så vil strømperne give en god komfort.

Årsagen til dette er at bambusfibre er bedre til at optage fugt end typisk bomuld er det.
Bambusfibre giver et vidunderligt tekstil med mange fordele, herunder dets fantastiske evne til at transportere fugt væk fra din hud. Fugt er ikke en dårlig ting i sig selv, men at have for meget fugt på din hud i for lang tid kan forårsage irritation.

Fugttransporterende
Tekstiler der leder fugt væk fra huden, er lavet af fibre med strukturer, der ikke tiltrækker fugt. I stedet afviser de fugt og forbliver tørre.
De mest kendte fugttransporterende stoffer er syntetisk polyester og nylon, og naturligt bambusstof. Nu er bambus en plante, så man skulle tro, at den opfører sig som andre plantecellulosefibre.

Det absorberer fugt, men det transporterer det også væk. Bambustekstiler er lavet af de unikke bambusfibre, der har en struktur, der ikke fanger fugt, efter at den er absorberet. Det er det, der gør bambusstof så specielt.

Bambus er kendt for kunne optage store mænder af fugt – op til 50% mere end bomuld
Det forhold, at bambus både er fugt transporterede og har en fugt absorende evne giver dig en fordel frem for bomuld.

Hvis du har varme fødder og svender omkring dine tæer vil bambus strømperne trække fugten væk fra dine fødder, og varmen fra dine fødder vil, sammen med bambusfibrens evne som værende fugttransporterende, få varmen væk fra fødderne og give dig en behaglig temperatur om fødderne.
Se mere om forskningen på område her

 

 

Antibakterielle strømper
– Når dagen er gået og du tager dine sko af …

Der findes ikke mirakler, men der findes lækre tekstiler der opfylder de behov som vi har for sunde fødder i miljøer der ikker fyldt med bakterier, unødigt.

Har du tænkt over hvorfor tæer bliver sure?
Ildelugtende og sure fødder opstår af bakterier, som trives i fugtige områder, og det er det præcist det milijø som et par sko giver. Bambus har udover egenskaberne herover, også en antibakteriel egenskab, der gør at bakterievæksten hæmmes i strømperne.

Du vil næppe opleve lugtfri tæer – Men du vil opleve en forskel fra et par bomuldsstrømper eller strømper der indeholder en stor mængde af kunstfibre. Bakterier trives ikke i bambusfibre og det er med til at sikre at du får mindre suretæer, selv efter en lang dag i lukkede sko eller sneakers.

Kilde og citat:
Undersøgelse af MOF 199 på den hierarkiske overflade af bambus og dens antibakterielle egenskaber
– se mere her

Problemer med varme fødder – Så se mere her