Hvorfor klipper man hul i gommens strømper_

Klippede strømper, grønne hoser og husflid

– det er ikke hver dag, man støder på sådan en skør tradition! Men det er netop det, der gør det sjovt at grave lidt dybere i emnet. 

 

Klippe huller i mandens strømper

Tænk engang, at man i gamle dage skulle klippe huller i mandens strømper for at bevise, at han nu var en gift mand og ikke længere skulle gøre sine hoser grønne. Det minder mig om min bedstefar, der altid plejede at sige, at det var bedst at tage rent undertøj på, hvis man blev påkørt af en ambulance. Man ved aldrig, hvad der kan ske! men så igen .. Lige tanke … er der en forskel på sokker og strømper? 

Men tilbage til strømperne.

Det er da også helt skørt at tænke på, at man skulle klippe tæerne af mandens strømper for at teste brudens husflid. Hvorfor lige tæerne? Hvorfor ikke hælen eller anklen? Det lyder næsten som en form for tortur at skulle sidde og stoppe et par strømper med huller i tæerne. Mon ikke bruden har haft lidt at se til i dagene efter brylluppet. (i øvrigt – hvordan vælger den rigtig farve strømper til ens outfit? – Er er min guide til dig)

Og så er der de moderne fodboldspillere, der klipper huller i deres strømper for at mindske trykket på lægmusklerne. Det er da smart, men det ser altså også lidt mærkeligt ud med huller i strømperne.

Tænk engang, hvis vi alle begyndte at klippe huller i vores strømper. Måske ville det blive den nye mode, og vi ville alle gå rundt med hullede strømper som en slags statement om vores husflid og evne til at erobre og forpligte os til et forhold.

Jeg kan også forestille mig, at man i stedet for at klippe strømperne kunne udfordre brudgommen til at gøre noget lidt mere ekstremt for at bevise sin kærlighed og forpligtelse. Måske skulle han kaste sig ud fra en bro eller tage på en tre måneders pilgrimsrejse for at bevise sin styrke og vilje til at forblive trofast, eller måske skulle man give brudgommen den opgave at han skulle stoppe sine strømper … som en del af festen 🙂

Men indtil videre må vi nøjes med traditionen om de klippede strømper.

Måske skulle jeg selv prøve at stoppe et par strømper med huller i tæerne og se, om jeg har hvad det kræver af husflid. Hvem ved, måske er jeg den nye mester i strømpestopning – eller jeg kunne købe nogle nye her på shoppen … Måske bambus strømper

Indlægge er lavet delvist ved brugen af AI og gennemlæst og tilrettet af bloggeren på T-shirten.dk